Recycle Bin (ပြန်လည်အသုံးပြုရေး ပုံး)
မှားယွင်းစွာ ဖျက်လိုက်သော မှတ်တမ်းများကို ပြန်လည်ရယူပါ
ဖျက်လိုက်သော အလုပ်အမိန့်များ, တောင်းဆိုချက်များ, ပိုင်ဆိုင်ပစ္စည်းများ, အပိုပစ္စည်းများ, တည်နေရာများ, ပေးသွင်းသူများနှင့် ကြိုတင်ကာကွယ်ထိန်းသိမ်းမှု အချိန်ဇယားများသည် လုံးဝ ပျောက်ကွယ်သွားမည့်အစား Recycle Bin သို့ ရွှေ့သွားသည်။ ၎င်းတို့ကို ချိတ်ဆက်ထားသော မှတ်တမ်းများနှင့်အတူ ရက် ၃၀ အတွင်း ပြန်လည် ထားနိုင်သည်။
ဘယ်နေရာတွင် ရှာမည်နည်း
sidebar ရှိ analytics အပိုင်းအောက်မှ Trash ကို ဖွင့်ပါ။ မှတ်တမ်း အမျိုးအစားတစ်ခုစီတွင် ၎င်းကိုယ်ပိုင် tab ရှိသည်။
မှတ်တမ်းတစ်ခု ပြန်လည်ထားခြင်း
Restore ကို နှိပ်ပါ။ မှတ်တမ်းသည် ၎င်း၏ မူလ ကိုးကားနံပါတ်နှင့် ချိတ်ဆက်မှုများနှင့်အတူ ပြန်လာမည်- ပြန်လည်ထားသော ပိုင်ဆိုင်ပစ္စည်းသည် ၎င်း၏ အလုပ်အမိန့်များနှင့် တောင်းဆိုချက်များကို ပြန်ရသည်, ပြန်လည်ထားသော ပေးသွင်းသူသည် ၎င်း၏ ဝယ်ယူအမိန့်များနှင့် ပြန်လည်ချိတ်ဆက်သည်, ပြန်လည်ထားသော အပိုပစ္စည်းသည် ၎င်း၏ စတော့ သမိုင်းကြောင်းနှင့် ဝယ်ယူအမိန့် စာကြောင်းများကို ပြန်ရရှိသည်။
လောလောဆယ် မပါဝင်သေးသည်များ
မှတ်တမ်း အမျိုးအစား အားလုံးသည် ပုံးထဲတွင် မရှိပါ။ စာချုပ်များ, ဝယ်ယူအမိန့်များ, ဖောက်သည်များ, tool များ, မီတာများ, ပရောဂျက်များ, အဖွဲ့များ, အမျိုးအစားများ, procedure များနှင့် ကက်လိဘရေးရှင်း မှတ်တမ်းများသည် ထာဝစဉ် ဖျက်ဆီးခံရဆဲဖြစ်ပြီး ဤနေရာတွင် ပြန်လည်မရနိုင်ပါ။ ၎င်းတို့ထဲမှ တစ်ခုခုကို ဖျက်ခြင်းသည် အပြီးသတ် ဖြစ်သောကြောင့်, အတည်ပြုမီ စစ်ဆေးပါ။ ကျွန်ုပ်တို့သည် ပုံးကို မှတ်တမ်း အမျိုးအစား ပိုမိုများပြားအောင် ချဲ့ထွင်နေပါသည်။
အမည် ရှိပြီးသားဖြစ်ပါက
ကြားထဲတွင် အမည်တူ မှတ်တမ်းအသစ်တစ်ခု ဖန်တီးထားပါက, restore ကို ငြင်းပယ်ပြီး အကြောင်းရင်းကို ရှင်းပြမည်။ မှတ်တမ်းအသစ်ကို အမည်ပြောင်းပြီး, ထပ်မံ restore လုပ်ပါ။
အချိန် မည်မျှ ရှိသနည်း
မှတ်တမ်းများကို Recycle Bin သို့ ရွှေ့ပြီး ရက် ၃၀ အကြာတွင် အလိုအလျောက် အပြီးအပိုင် ဖျက်ပါသည်၊ အလုပ်အမိန့်များနှင့် တောင်းဆိုချက်များလည်း ပါဝင်သည်။ အပြီးအပိုင် ဖျက်မည့်ရက် ကော်လံတွင် မှတ်တမ်းတစ်ခုချင်းစီ၏ အတိအကျရက်စွဲကို ပြသည်- ထိုရက်မတိုင်မီ ပြန်လည်ရယူနိုင်ပြီး ထို့နောက် ပြန်လည် မရယူနိုင်တော့ပါ။ ခန့်မှန်းခြေ တစ်ပတ်အလိုတွင် Recycle Bin မှ ပြန်လည်ရယူခွင့်ရှိသူများထံ အသိပေးချက် ပို့ပါသည်။ အလိုအလျောက် ဖျက်ခြင်း မစတင်မီ စာမျက်နှာပေါ်ရှိ ဘန်နာတွင် စတင်မည့်ရက်ကို ပြသည်- ထိုထက်ကြာကြာ ရှိနေသော မှတ်တမ်းများကို ထိုနေ့တွင် ဖျက်ပါသည်။
ထာဝစဉ် ဖျက်ပစ်ခြင်း
Delete forever သည် ပြန်လည်ရယူနိုင်သော မိတ္တူကို ချက်ချင်း ဖျက်ဆီးလိုက်သည်။ ဤအရာကို နောက်ပြန် လှည့်၍ မရပါ၊ ထို့ကြောင့် ပုံသေအားဖြင့် administrator များသာ ရရှိနိုင်သည်။
မည်သူ အသုံးပြုနိုင်သနည်း
Recycle Bin သည် အစီအစဉ်အားလုံးတွင် ရရှိနိုင်ပြီး ပုံသေအားဖြင့် administrator များသာ ရရှိနိုင်သည်။ Administrator တစ်ဦးသည် Roles အောက်ရှိ Recycle Bin မှ အခြား role မည်သည့်ခုကိုမဆို ဝင်ရောက်ခွင့် ပေးအပ်နိုင်သည်။
ဤအရာက မလုပ်ဆောင်သည်များ
Restore လုပ်ခြင်းသည် မှတ်တမ်းနှင့် ၎င်း၏ တိုက်ရိုက်ချိတ်ဆက်မှုများကို ပြန်ယူပေးသည်။ workflow များကို ပြန်မလှည့်ပါ, စတော့ ရွှေ့ပြောင်းမှုများကို ပြန်မပြောင်းပါ၊ မီတာ ဖတ်တွက်ချက်များကိုလည်း ပြန်မဖျက်ပါ။ သိရှိထားသော ကွက်လပ်တစ်ခု- Fleet မှ ယာဉ်တစ်စီးကို cascade option ဖြင့် ဖျက်ခြင်းသည် snapshot မရောက်မီ ၎င်း၏ မီတာများကို ဖယ်ရှားသောကြောင့်, ထိုယာဉ်ကို ပြန်လည်ထားခြင်းသည် ၎င်း၏ မီတာ ဖတ်တွက်ချက်များမပါဘဲ ပိုင်ဆိုင်ပစ္စည်းကိုသာ ပြန်ရမည်။ ၎င်းကို backup တစ်ခုအဖြစ် မဟုတ်ဘဲ, နောက်ဆုံး ရက် ၃၀ အတွက် undo ခလုတ်တစ်ခုအဖြစ် စဉ်းစားပါ။
မိုဘိုင်းအက်ပ်မှ ဖျက်ခြင်း
မိုဘိုင်းအက်ပ်တွင် ပိုင်ဆိုင်မှု၊ တည်နေရာ သို့မဟုတ် အစိတ်အပိုင်း၏ စခရင်တွင် ဖျက်ခွင့်ရှိသူများအတွက် "ဖျက်ရန်" ပါသော "…" မီနူး ရှိသည်။ ချိတ်ဆက်မှု လိုအပ်ပြီး မှတ်တမ်းသည် ဝဘ်ဆိုက်တွင် ဖျက်သကဲ့သို့ပင် ဤနေရာသို့ ရောက်ကာ ရက် ၃၀ အတွင်း ပြန်လည်ရယူနိုင်သည်။
ဆက်စပ် ဆောင်းပါးများ
ဤစာမျက်နှာသည် အသုံးဝင်ပါသလား။