အသုံးပြုသူအသစ်များသည် ကြိုတင်သတ်မှတ်ထားသော အခန်းကဏ္ဍများပါသော အီးမေးလ်ဖိတ်ခေါ်လွှာများမှတစ်ဆင့် ဝင်ရောက်ကြသည်။
အဆင့်များ
- အဖွဲ့အစည်း > အသုံးပြုသူများ > အသုံးပြုသူ ဖိတ်ကြားရန်
- အီးမေးလ် ရိုက်ထည့်ပါ
- အခန်းကဏ္ဍ ရွေးချယ်ပါ
- အဖွဲ့ တာဝန်ပေးအပ်ပါ (ရွေးချယ်နိုင်သည်)
- ဖိတ်ခေါ်လွှာ ပို့ပါ
လင့်ခ် ကူးယူခြင်း
အီးမေးလ် မရောက်လာပါက ထိုသူအား ၎င်း၏ spam ဖိုလ်ဒါကို စစ်ဆေးခိုင်းပါ၊ သို့မဟုတ် အဖွဲ့အစည်း > ဖိတ်ကြားစာများ ကို ဖွင့်ပြီး “ဖိတ်ကြားလင့်ခ် ကူးယူရန်” ကို နှိပ်ကာ တိုက်ရိုက် မျှဝေပါ။
အကြံပြုချက်
အသုံးပြုသူများစွာကို တစ်ပြိုင်နက် တင်သွင်းခြင်း
စာရင်းဇယားတွင် လူစာရင်း ရှိပြီးသားဆိုပါက တစ်ဦးချင်း ဖိတ်ကြားမည့်အစား အားလုံးကို တစ်ပြိုင်နက် တင်သွင်းပါ။ အီးမေးလ်လိပ်စာ ပါသော အတန်းများသို့ ကိုယ်ပိုင် စကားဝှက် သတ်မှတ်ရန် ဖိတ်ကြားစာ ပို့ပြီး အဖွဲ့အစည်း > ဖိတ်ကြားစာများ အောက်တွင် ပေါ်လာသည်။ အီးမေးလ်အစား အသုံးပြုသူအမည် ပါသော အတန်းများသည် ချက်ချင်း ဝင်ရောက်နိုင်သော အကောင့်များ ဖြစ်လာသည် — ထုတ်ပေးထားသော စကားဝှက်ကို တင်သွင်းပြီးနောက် တစ်ကြိမ် ပြသဖြင့် သင် ပေးအပ်နိုင်သည်။ နှစ်ခုလုံး မပါသော အတန်းများသည် ပက်ဆစ် အဖွဲ့ဝင်များ (ဝင်ရောက်ခွင့် မရှိ) ဖြစ်လာသည် — အလုပ်သာ တာဝန်ပေးသော အလုပ်ရုံ အဖွဲ့များအတွက် အသုံးဝင်သည်။
- အဖွဲ့အစည်း > အသုံးပြုသူများ
- Import ကို နှိပ်ပါ
- CSV သို့မဟုတ် Excel ပုံစံအား ဒေါင်းလုဒ်ဆွဲပါ
- လူတစ်ဦးစီအတွက် အမည်၊ အခန်းကဏ္ဍနှင့် (ရွေးချယ်၍) အီးမေးလ် ဖြည့်ပါ
- ဖိုင်ကို အပ်လုဒ်တင်ပြီး ကြိုတင်ကြည့်ရှုချက်ကို ပြန်လည်စစ်ဆေးပါ
- တင်သွင်းမှုကို စတင်ပါ
အကြံပြုချက်
Google သို့မဟုတ် Apple ဖြင့် လက်ခံခြင်း
ဖိတ်ကြားချက် စာမျက်နှာတွင် စကားဝှက်ဖန်တီးမည့်အစား “Google ဖြင့် ဆက်လက်ရန်” သို့မဟုတ် “Apple ဖြင့် ဆက်လက်ရန်” ကို နှိပ်နိုင်ပါသည်။ ဖိတ်ခေါ်ထားသော လိပ်စာ၏ အကောင့်ကို ရွေးလိုက်သည်နှင့် သင်ရွေးထားသော အခန်းကဏ္ဍဖြင့် သင်၏ workspace သို့ တိုက်ရိုက် ပါဝင်ပြီး ထိုအကောင့်ဖြင့်သာ ဆက်လက် ဝင်ရောက်ပါမည်။ ဖိတ်ကြားချက်ကို မဖွင့်ဘဲ ဝင်ရောက်ရန် စာမျက်နှာမှ Google ဖြင့် ဝင်ရောက်ပါကလည်း FreeMaint သည် ၎င်း၏ လိပ်စာအတွက် စောင့်နေသော ဖိတ်ကြားချက်ကို သိရှိပြီး သင်၏ workspace သို့ ပါဝင်ရန် ကမ်းလှမ်းပါသည် — သီးခြား workspace ကို ဘယ်တော့မှ မဖန်တီးပါ။
FreeMaint ကို အသုံးပြုနေပြီးသူတစ်ဦးကို ဖိတ်ခေါ်ခြင်း
သင်ဖိတ်ခေါ်သော အီးမေးလ်သည် အခြား workspace တစ်ခုတွင် FreeMaint အကောင့်ရှိပြီးသားလျှင် ၎င်းသည် အမှားတစ်ခုမဟုတ်ပါ။ ၎င်းတို့ ဖိတ်ခေါ်လွှာကိုဖွင့်သောအခါ သင့် workspace သို့ ပြောင်းရန် အတည်ပြုစေမည်။ ၎င်းတို့သည် ၎င်းတို့လက်ရှိ workspace ၏ တစ်ဦးတည်းအဖွဲ့ဝင်ဖြစ်ပါက (မကြာခဏ ကျန်ရှိနေသော စမ်းသပ်ကာလ) ၎င်းကို ပိတ်ပြီး သင့်ထံ ပါဝင်လာမည်; ထို workspace တွင် အခြားအဖွဲ့ဝင်များ သို့မဟုတ် ငွေပေးချေထားသော အစီအစဉ်ရှိလျှင် ဦးစွာ ထွက်ခွာရန် သို့မဟုတ် အကူအညီစင်တာသို့ ဆက်သွယ်ရန် လမ်းညွှန်ပေးမည်။ Google၊ Microsoft သို့မဟုတ် Apple ဖြင့် ဖန်တီးထားသော အကောင့်တွင် စကားဝှက် မရှိသေးပါ- ဖိတ်ကြားချက်စာမျက်နှာက စကားဝှက်သတ်မှတ်ရန် လင့်ခ်ပို့ရန် ကမ်းလှမ်းပြီး (“စကားဝှက်သတ်မှတ်ရန် လင့်ခ်ကို ကျွန်ုပ်ထံ ပို့ပါ”)၊ ထို့နောက် ပြောင်းခြင်းကို အတည်ပြုရန် ဖိတ်ကြားချက်ကို ထပ်မံဖွင့်ရပါသည်။
အကြံပြုချက်
ဖိတ်ကြားကုဒ်ဖြင့် ဝင်ရောက်ခြင်း
ဖိတ်ကြားကုဒ် (လင့်ခ်၊ QR သို့မဟုတ် မက်ဆေ့ချ်ဖြင့် မျှဝေထားသည်) ကို လက်ဖြင့်လည်း ရိုက်ထည့်နိုင်သည်- ဝင်ရောက်ရန် သို့မဟုတ် စာရင်းသွင်းရန် စာမျက်နှာတွင် « ဖိတ်ကြားကုဒ် ရှိပါသလား။ » ကို နှိပ်ပြီး ကုဒ်ကို ထည့်ကာ « ဝင်ရောက်မည် » ကို နှိပ်ပါ။ မည်သည့်အရာမျှ မဖန်တီးမီ နောက်စာမျက်နှာတွင် အလုပ်နေရာနှင့် အခန်းကဏ္ဍကို ပြသပါသည် — သို့မဟုတ်ပါက ကိုယ်တိုင်စာရင်းသွင်းပြီး အလုပ်နေရာအလွတ်တွင် တစ်ယောက်တည်း ကျန်ရစ်မည့် လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်အတွက် ဝင်ပေါက်ဖြစ်သည်။
ပြင်ပရောင်းချသူ၏ အလုပ်အဖွဲ့အတွက် အကောင့်များ
အထက်ပါ လူထည့်နည်း သုံးမျိုးစလုံးတွင် ရောင်းချသူတစ်ဦးကို ရွေးချယ်၍ ထည့်နိုင်သည် — အီးမေးလ်ဖိတ်ကြားချက်၊ အလုပ်ရုံအဖွဲ့ဝင် (အီးမေးလ်မရှိ၊ လော့ဂ်အင်မရှိ) နှင့် သုံးစွဲသူအမည်ဖြင့် တိုက်ရိုက်အကောင့်။ တစ်ခုရွေးလိုက်လျှင် ထိုအကောင့်သည် ဖန်တီးသည့်အချိန်မှစ၍ ထိုရောင်းချသူပိုင် ဖြစ်သွားသည်။ ထို့နောက် ၎င်းသည် မိမိတာဝန်ပေးအပ်ခံရသော လုပ်ငန်းအမိန့်များကိုသာ မြင်ရပြီး နောင်တွင် မည်သည့်အခန်းကဏ္ဍ ရရှိသည်ဖြစ်စေ ကုန်ကျစရိတ်၊ ပစ္စည်းတန်ဖိုး သို့မဟုတ် ဝယ်ယူစျေးနှုန်းကို လုံးဝ မမြင်ရပါ။ ဤအကောင့်များကို အဖွဲ့အစည်း > အသုံးပြုသူများ တွင် မူရင်းအတိုင်း ဖော်ပြမထားပါ — စာရင်းကြည့်ရန် «ရောင်းချသူ အကောင့်များ ပြရန်» ကို ဖွင့်ပါ၊ သို့မဟုတ် ရောင်းချသူ၏ စာမျက်နှာကို ဖွင့်ပါ။ ချိတ်ဆက်မှုကို နောင်တွင် ထိုသူ၏ ကိုယ်ရေးမှတ်တမ်းမှ ပြင်ဆင်နိုင် သို့မဟုတ် ဖယ်ရှားနိုင်သည်။ အသုံးပြုသူ တင်သွင်းမှုတွင်လည်း တူညီသော «External Vendor (Name)» ကော်လံ ရှိသည် — ရောင်းချသူအမည် ရိုက်ထည့်ပါက တင်သွင်းလိုက်သော အကောင့်များသည် ၎င်းနှင့် ချိတ်ဆက်သွားသည်။ မည်သည်နှင့်မျှ မကိုက်ညီသော အမည်သည် ချိတ်ဆက်မှုမရှိသော အကောင့် ဖန်တီးမည့်အစား ထိုအတန်းကို မအောင်မြင်စေသည်။ ထုတ်ယူမှုကလည်း ထိုကော်လံကို ပြန်ရေးသဖြင့် ထုတ်ယူ–ပြင်ဆင်–ပြန်တင်သွင်း လုပ်ငန်းစဉ်တွင် ချိတ်ဆက်မှု မပျောက်ပါ။
ကုန်ဆုံးရက်ပါသော ယာယီဝင်ရောက်ခွင့်
ဖိတ်ကြားချက်တိုင်းနှင့် တိုက်ရိုက်ဖန်တီးသော အကောင့်တိုင်းတွင် « ဝင်ရောက်ခွင့် အထိ » ရက်စွဲကို ရွေးချယ်ထည့်နိုင်သည်- ထိုသူ ဝင်ရောက်နိုင်မည့် နောက်ဆုံးနေ့ဖြစ်ပြီး သင့်ကုမ္ပဏီ၏ အချိန်ဇုန်အတိုင်း တွက်သည်။ ထိုနေ့အဆုံးတွင် အကောင့်ကို အလိုအလျောက် ပိတ်ပြီး နေရာတိုင်းမှ ထွက်စေသည်; အသုံးပြုသူများကို ပြင်ဆင်နိုင်သော စီမံခန့်ခွဲသူများကို ၇ ရက်ကြိုတင် သတိပေးသည်။ နောက်ပိုင်းတွင် ထိုသူ၏ ပရိုဖိုင်မှ ရက်စွဲကို သတ်မှတ်၊ ပြောင်းလဲ သို့မဟုတ် ဖယ်ရှားနိုင်သည် (သင့်ကိုယ်ပိုင်အကောင့်တွင် မရ)။ ရက်စွဲကျော်လွန်ပြီးသော အကောင့်ကို ပြန်ဖွင့်ပါက ရက်စွဲ ဖယ်ရှားသွားမည်။ ကန်ထရိုက်တာများ၊ ယာယီဝန်ထမ်းများနှင့် ဝန်ဆောင်မှုမိတ်ဖက်များအတွက် အသုံးဝင်သည်။
ဆက်စပ် ဆောင်းပါးများ
ဤစာမျက်နှာသည် အသုံးဝင်ပါသလား။